DESCUBREIX

L’educació somàtica

Què és?

És un mètode de moviment conscient que ens ensenya a connectar el cervell amb el sistema múscul esquelètic. És una forma de reprogramació neuro-muscular en el qual posem el cervell al servei del cos. Té un efecte alliberador, sedant i treballa a nivells profunds en el nostre sistema nerviós.

Per a què serveix?

 Per ensenyar als nostres músculs a alliberar la tensió i tornar a una allargada òptima, per viure amb menys dolor, per equilibrar les compensacions que el cos ha produït, per envellir més dignament, per restaurar el cansament muscular.

Per a qui?

Tothom pot fer i aprendre aquesta tècnica. Especialment si pateixes de dolor crònic, tensions musculars cròniques, contractures, mala postura, immobilitat, rigidesa, lesions, ansietat i estrès.

Com es fa?

A través d’exercicis físics lents i controlats que ajuden a desfer tensions sense estiraments. Ensenyem als nostres músculs a contraure’s per després ensenyar-los a allargar-se conscientment seguit d’una pausa al final que aporta relaxació completa.

Què aprendràs?

Un ventall d’exercicis personalitzats amb el focus en una determinada part del cos.

Professional

Marta Puig,

L’any 2008 coneix el Centre Budista de la Ciutat de Mèxic on hi comença a fer classes regulars com a alumna. En el seu interès per el moviment, el benestar corporal i emocional decideix aprofundir i es certifica com a professora de ioga al centre Yoga Kendra (Mèxic) (300 hrs.- 2011).

Més tard estudia l’especialització en alineament restauratiu i BackMitra amb la mestra internacional Brigitte Longueville a  Solstice Yoga Center  (Mèxic, 200hrs. Yoga Alliance – 2012), formació que repeteix com a alumna i assistent en la seva primera edició Espanya (Girona, 200hrs. Yoga Alliance – 2016)

L’any 2018 es certifica com a Educadora de Moviment Somàtic de la mà de la mestre internacional Lisa Petersen (Irlanda), amb la Tiffany Cruickshank de Yoga Medicine i Judith H. Lasater amb qui estudia Ioga Restauratiu a San Francisco (EEUU).

Compromesa amb l’estudi realitza anualment formacions, cursos, tallers i classes amb professors de reconeixement internacional on es nodreix de diferents estils de ioga (ashtanga, vinyasa) i dels quals s’inspira i ha viatjat a l’Índia per conèixer la tradició del ioga. Actualment continua amb la seva formació de la mà de les mestres internacionals amb qui contínua formant-se en educació somàtica i ioga.

El ioga va arribar a la seva vida en un moment crucial, tot i que el seu primer contacte amb el cos i el moviment va ser amb la dansa contemporània i després amb l’escalada en roca que li permet estar en contacte amb la natura. Al ioga li agraeix la possibilitat de reinventar-se i l’aprofundiment en aspectes subtils que l’han ajudat a sanar i a treballar des d’un espai de respecte.

L’any 2013 i després de 10 anys vivint a Mèxic, torna a casa (Sabadell) i funda Zonaioga on imparteix les seves classes regulars de Hatha, buscant l’alineació harmònica de l’estructura corporal amb especial atenció a les direccions de moviments interns i subtils, Vinyasa Restaurativa sentint al detall la respiració amb el moviment fluid i equilibrat i Ioga Restauratiu, despertant la consciència i el respecte al cos per aportar-li descans i regenerar l’energia. A més també és docent dins els cursos de Formació Oficial BackMitra que s’imparteixen a España anualment.

Les seves classes es caracteritzen per ser dinàmiques, profundes i creatives, una combinació d’ensenyances amoroses i desafiants. Són classes preparades amb temes específics, organitzades per tal d’oferir de forma didàctica i metòdica profunditat i coneixements.

Marta Puig Yoga Alliance E-RYT 200
Marta Puig Yoga Alliance
Marta Puig Yacep Yoga Alliance

Preu de la sessió

Primera Sessió 45€

Duració

Sessió individual 1h15m.

Et cuides?

vull fer una sessió

sol·licitar cita